Låsesmeden skaber tryghed

”En låsesmed!” Du kender følelsen. Du står der i opgangen og kan ikke komme ind, for nøglen ligger på den anden side af døren, som du smækkede, da du gik ned i kiosken. Så er det låsesmeden, du ringer til.

At være låsesmed handler dog hovedsageligt om meget mere end at lukke mennesker ind. At være låsesmed handler først og fremmest om at sørge for, at mennesker har muligheden for at låse deres dør og føle sig trygge. Låsesmeden sælger, monterer og skifter låse og alarmsystemer, både hos virksomheder og i private hjem. Låsesmeden skaber tryghed! Og hvad enten du kunne tænke dig at blive ansat som låsesmed i en virksomhed eller starte din egen forretning, er der mulighed for begge dele med en uddannelse som låsesmed.

Låsesmed er en profession, der strækker sig helt tilbage til 1860’erne, hvor amerikanere Linus Yale opfandt cylinderlåsen, der således erstattede den anderledes simple bjælke, man ellers trak for døren. I starten var det blot et job for grovsmeden, men siden blev det en profession i sig selv. Og i dag tager låsesmeden sig ikke kun af låsen, men tager sig faktisk hovedsageligt af alarmsystemer og tyverisikring.

låsesmed

Hvis du også vil ud og skabe tryghed i folks hjem, så kan du få et svendebrev som låsesmed på en af landets tekniske skoler. For eksempel Københavns Teknisk Erhvervsskole Center i København, hvor du også vil læse sammen med lærlinge, der skal være fin- og våbenmekanikere. Uddannelsen strækker sig over et grundforløb på højest 60 uger samt hovedforløb på i alt 35 uger.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© DC-webdesign.dk