cook-food-kitchen-eat-54455

Firmafrokost er populært – men ikke alle steder i Danmark

Mange virksomheder gør brug af firmafrokost i dag. Det er en god måde at glæde sine medarbejdere på, mens man som virksomhedsejer får mere produktive personer i firmaet. En win-win skulle man tro, men det er ikke alle steder, firmafrokoster benyttes.

I København, Århus og Aalborg har mange virksomheder indført firmafrokost til medarbejderne. Man får fulde maver, kollegialt samvær og kommer hinanden nærmere. Og undersøgelser viser også, vi bliver mere produktive med frokostordninger. Det er derfor ikke en udgift men en investering for virksomhedsejere på længere sigt. Men nogle steder er det stadig kutyme, at man tager sin egen frokost med. der er f.eks. en langt mindre efterspørgsel på en firmafrokost ordning i Odense sammenlignet med København og Aarhus. Nogle kalder derfor ordningen for et storbysfænomen, der tiltaler nogle men ikke alle.

Firmafrokost på landet? Nej tak

Der er flere virksomheder, der holder til på landet, der har fravalgt en firmafrokost. Her tager man stadig sin egen hjemmesmurte madpakke med. det kollegiale samvær er der stadig, men unghanebryst og paté er byttet ud med leverpostej og spegepølse. Om en firmafrokost er bedre på længere sigt for virksomhederne der holder til længere væk fra storbyerne er ikke undersøgt, men hvis man tager tallene fra storbyerne og pådutter dem landsbyvirksomhederne, er der mange fordele ved at gå over til sådan en ordning frem for egne madpakker. Nogle af de fordele, der er med en organiseret firmafrokost er:

  • Det hele er klaret på forhånd
  • Man skal ikke selv handle ind til frokost
  • Der er altid frokost
  • En firmafrokost giver nye smagsoplevelser

Firmafrokost har ikke altid været en ”ting” i storbyen. Før i tiden havde man også egen madpakke med, men det ændrede sig drastisk i 00’erne. Spørgsmålet er nu, om det blot er et storbysfænomen eller om det er et spørgsmål om tid, før de indføres på landet.

Hvis du gerne vil høre mere om disse ordninger, kan du altid besøge frokost.dk. Virksomheden leverer frokostpakker til hele Danmark, og de kan med garanti også levere til din virksomhed.