Kjoler fra 20’erne til 70’erne

Med en spredning over flere årtier, er kjolemoden i år inspireret af vidt forskellige tidspunkter i historien. Det er specielt de tre årtier, 20’erne, 50’erne og 70’erne, der giver inspiration til modebilledet.

Det starter med 20’erne

I 20’erne var der ikke nogen, som kom op på siden af Chanel, der lavede den lille sorte sag (også kaldet Little Black Dress), som godt kan siges, at være en signatur for Chanel. Det er her, der er hentet meget inspiration til årets modebillede, uanset om det er forår, sommer eller efterår, der kigges på.

LBD er efterfølgende blevet opdateret utallige gange, men hvis man kigger på den originale, var det gerne med lange ærmer og stadigvæk en meget kort kjole. I dag fås den både uden og med ærmer, korte ærmer og ærmer, der går til albuerne, så der er virkelig en rig variation af muligheder i 20’ernes look, og dette har moden også ladet sig inspirere af.

Så kommer 50’erne

Hvor det yderst feminine og timeglasformede var de store kendetegn i modebilledet. Det giver dig igen flere muligheder når der skal bruges inspiration til kjolerne fra dette årti. Et pencilskirt fra 50’erne kan gengives på mange måder, hvor det både er muligt at gøre det sexet eller mere farverigt, alt efter hvad farvevalget skal være.

60’erne og 70’erne

Blomsterbørns børn, er et godt udgangspunkt i inspirationen fra disse årtier, hvor der er mange blomstertryk, det knælange og farverige samt kropsnære kjoler, gik meget igennem i dette årti. Et godt sammenligningspunkt kunne også være kult serien ”Mad Men” hvor der er mulighed for at se nogle af de modetendenser, der bliver trukket inspiration fra, i år.

Nu er det op til dig, hvad du gerne vil kendetegnes ved, hvordan du gerne vil sammensætte farverne og hvad der giver dig det bedst mulige udtryk. Inspirationen kan der ikke løbes fra og hvis du ønsker at være en del af modebilledet, skal det altså være med inspiration fra 20’erne, 50’erne og 70’erne.

Når alt kommer til alt, er der altså mange årtier at lade sig blive inspireret af. Modesæsonen 2012, er nostalgisk, ekstravagant og alligevel enkel. Det giver dig mulighed for at lege med kjolerne og sætte accessories sammen på foranderlige måder, der ikke er blevet set før.

Kom i gang allerede i dag, så du kan være moden i år, det er dig der har alle mulighederne for at finde på noget unikt og spændende.